Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

РОМАН НАХИЛЬЧУК

Дата: 12.06.2024 11:20
Кількість переглядів: 123

 

 

 

Фото без опису

 

Роман Григорович НАХИЛЬЧУК сержант, оператор групи спеціального призначення, народився 13 лютого 1984 року в селі Радісне Красилівського району Хмельницької області. З самого дитинства Роман проявляв активність та рішучість.

Своїперші знання Роман здобув у Радісненській загальноосвітній школі I-III ступенів. Після школи він продовжив навчання у Новоушицькому сільськогосподарському технікумі, де отримав фахові знання, які планував використати у майбутньому Роман Нахильчук обрав шлях захисника свожї країни і почав працювати у підрозділах Міністерства внутрішніх справ України.

З квітня 2014 року він став учасником Антитерористичної операції на сході України. У складі спеціальних підрозділів він брав участь у бойових діях у місті Слов’янськ, де проявив мужність та професіоналізм.

Одним із найяскравіших епізодів його бойового шляху стала участь у спецоперації зі звільнення телерадіопередавального центру на горі Карачун, яка розпочалася 15 травня 2014 року. Ця місія була вкрай важливою для забезпечення інформаційної безпеки та збереження контролю над стратегічним об’єктом. Роман тричі проходив ротації в зоні АТО, що свідчить про його незламність і відданість обов'язку.

14 вересня 2022 року Роман Нахильчук загинув під час виконання бойового завдання поблизу міста Дніпро. Його смерть стала великою втратою для всіх, хто знав і любив його — родини, побратимів та всієї української спільноти.

Роман залишив після себе світлу пам'ять, а також матір, дружину і сестру, які завжди пишатимуться його відвагою. Його ім’я назавжди закарбоване в історії нашої країни як символ боротьби за свободу, незалежність і мир.

Вічна Слава Герою!

 

https://schyborivska-gromada.gov.ua/news/1663246506/

https://vsim.ua/lyudi/na-viyni-zaginuv-roman-nahilchuk-z-hmelnitskogo-rayonu-11679524.html

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь