Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

ОЛЕКСАНДР ГОНЧАР

Дата: 19.06.2024 09:55
Кількість переглядів: 108

 

Фото без опису

Олександр Олександрович ГОНЧАР народився 2 липня 1975 року в місті Красилів Хмельницької області. Його життєвий шлях був тісно пов’язаний із рідним містом, де він навчався у Красилівській загальноосвітній школі №2, закінчивши 9 класів у 1990 році. Того ж року Олександр розпочав свою трудову діяльність учнем токаря в механічно-збиральному цеху заводу «Красилівагромаш» (нині АТ «Красилівський машинобудівний завод»). Він працював там до моменту призову до лав Збройних сил України.

З 1993 по 1995 роки Олександр проходив строкову службу у складі військово-морських сил України в місті Севастополь. Після повернення зі служби, захопився ремонтом автомобілів, що стало його улюбленою справою на багато років. Окрім того, Олександр побував у багатьох країнах, де працював будівельником і електриком, однак завжди повертався до рідної України.

Життя Олександра змінилося з початком повномасштабної війни, яку Російська Федерація розв’язала проти України. Як і тисячі українців, він став на захист своєї держави. Олександр був призваний до лав Збройних сил України на посаду старшого солдата стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти.

15 червня 2023 року Олександр Гончар героїчно загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка, що в Сєвєродонецькому районі Луганської області. Він віддав своє життя, відбиваючи ворожий наступ, захищаючи суверенітет і незалежність України.

25 червня 2023 року Олександра Гончара поховали в рідному місті Красилів.

Його відданість і самопожертва не залишилися непоміченими: указом Президента України від 27 грудня 2023 року Олександр був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» посмертно за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час захисту державного суверенітету.

Цього ж року, на фасаді Красилівської гімназії №2, де свого часу навчався Олександр, було відкрито меморіальну дошку на його честь. Вшанування пам’яті Героя стало символом вдячності за його подвиг.

Олександр залишив по собі спогади, родину — братів, сестер, сина і доньку, які назавжди зберігатимуть пам’ять про нього.

 

Вічна пам’ять та слава Герою Олександру Гончару!

 

https://ye.ua/syspilstvo/64503_Na_viyni_zaginuv_zahisnik_z_Hmelnickogo_rayonu_Oleksandr_Gonchar.html

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь