Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Про обов’язковість погашення податкового боргу

Дата: 12.07.2024 10:24
Кількість переглядів: 47

Про обов’язковість погашення податкового боргу 

https://km.tax.gov.ua/data/material/000/678/802284/668fe3d25fdd7.jpg

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. 

Наявність податкового боргу є загальнодержавною проблемою, так як ненадходження коштів до бюджету в запланованих обсягах з причини виникнення податкового боргу безпосередньо впливає на видатки бюджету в частині фінансування державних програм соціально-економічного розвитку, особливо сьогодні в період воєнного стану. 

При виникненні у фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності, самозайнятої особи чи громадянина, податкового боргу, згідно з вимогами ст. 59, 89 Податкового кодексу України, контролюючими органами формується та вручається такому платникові податків податкова вимога та його майно передається у податкову заставу.  

У разі непогашення податкового боргу самостійно впродовж 30 днів з дня, коли податкова вимога вручена або вважається такою, що вручена платникові податків, контролюючий орган звертається до суду щодо стягнення податкового боргу з платника. Після прийняття судом рішення про стягнення з боржника податкового боргу, стягнення здійснюється державною виконавчою службою відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».  

Окремо наголошуємо щодо погашення податкового боргу в розмірі 3060 грн., оскільки податкова вимога не надсилається. Тому, громадяни, платники податків повинні самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів, в т.ч. за допомогою Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua/), не накопичувати податкові борги. 

Податківці закликають платників своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори до бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь