Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Хмельницькою окружною прокуратурою забезпечено стягнення коштів на користь громади внаслідок незаконної порубки лісу

Дата: 24.07.2024 09:42
Кількість переглядів: 73

    Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять систематичну роботу щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, використання і відтворення природних ресурсів на території Хмельницького району.

Так, упродовж 2022 року встановлено факти незаконної порубки лісу на території Заслучненської сільської ОТГ, які перебувають в постійному користуванні лісокомунального сільськогосподарського підприємства.

У зв’язку з цим, 29.12.2023 Хмельницькою окружною прокуратурою в інтересах Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області подано позовну заяву до лісокомунального сільськогосподарського підприємтсва про відшкодування збитків, завданих порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, зокрема, в частині незабезпечення охорони, захисту, відтворення, підвищення’ продуктивності лісових насаджень зі сторони постійного лісокористувача.

22.07.2024 рішенням Господарського суду Хмельницької області вищевказаний позов задоволено у повному обсязі та стягнуто на спеціальний рахунок Заслучненської сільської ради кошти в розмірі 2092941,87 гривень.

 

Перший заступник керівника

Хмельницької окружної прокуратури                                             Олег НАМИСТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь