A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Національний Банк України ввів низку заборон для колекторів

Дата: 15.08.2022 08:14
Кількість переглядів: 366

Національний Банк України ввів низку заборон для колекторів

Заборона на отримання згоди споживача на обробку даних його телефонного довідника та журналу дзвінків з метою врегулювання простроченої заборгованості.

Споживачі або інші особи мають право фіксувати неправомірну взаємодію, яка може бути передана до Національного банку та використана під час перевірки дотримання вимог щодо етичної поведінки.

Врегульовано питання передачі даних третіх осіб, які не є поручителями, майновими поручителями чи спадкоємцями. Якщо споживач надає персональні дані третіх осіб, зокрема близьких, це не означає їхньої безпосередньої згоди на взаємодію. Вони мають надати такий дозвіл самостійно.

Уточнено норми щодо особистих зустрічей зі споживачем чи іншими особами. Такі зустрічі мають відбуватися добровільно після отримання окремої згоди на проведення кожної такої зустрічі. Зустрічатися за місцем роботи – заборонено.

Затверджено постановою Правління Національного банку України від 4 серпня 2022 року № 170 "Про затвердження Положення про встановлення додаткових вимог щодо взаємодії зі споживачами фінансових послуг та іншими особами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог з етичної поведінки)".

Банки мають узгодити свою діяльність із зазначеною постановою протягом трьох місяців, небанківські фінустанови та колектори – протягом двох.

У разі якщо виникатимуть питання, Ви можете звертатися за конмультаціями до сектору “Красилівське бюро правової допомоги” за адресою м.Красилів, вул.тетральна 1, або за номерами телефонів 4-26-60, 0 800 213 103.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь