Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів в Україні…

Дата: 26.11.2022 01:00
Кількість переглядів: 153

 

Пам’ять мільйонів жертв голодоморів в Україні традиційно вшановують у четверту суботу листопада. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках.

Голодомор – одна з найбільших трагедій в історії нашого народу, невгасимий біль української душі, геноцид нашої нації. Він став причиною загибелі мільйонів українців, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь… Жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні стали, за оцінками істориків, до 4-х мільйонів людей. У найлютіші місяці Голодомору, що припали на весну 1933 року, кожної хвилини в Україні гинуло 19 людей, щогодини – одна тисяча, щодня – майже 25 тисяч.

Український народ мучили, катували, вбивали, морили голодом…, але не зламали….Ми вижили, вистояли, вибороли українську незалежність і… НЕ ЗАБУЛИ!

Ми маємо пам’ятати, щоб не допустити повторення цієї страшної трагедії!

Наш спільний обов’язок – гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму, передати пам’ять про ті жахливі події наступним поколінням та зупинити геноцид українського народу сьогодні!

У суботу, 26 листопада, о 16.00 не забудьте долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання, а також до акції «Запали свічку пам’яті».  Свічка пам’яті, яка горітиме 26 листопада у вікнах наших домівок, – не лише данина минулому, вияв нашої скорботи за невинними жертвами, а й наша самосвідомість та становлення української нації.

ЗБЕРЕЖІМО ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖІМО ПРАВДУ.

ЄДНАЙМОСЯ! ПЕРЕМОЖЕМО!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь