Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 31.01.2023 15:36
Кількість переглядів: 151

На виконання завдання сільського голови та депутатського складу сільської ради виконавчий комітет розпочинає поіменний аудит платників податків, що формують бюджет ради. Запропонований порядок такий:

1. Виявлення неплатників податків.

2. Проведення з ними переговорів та досягнення порозуміння.

3. У разі відсутності домовленостей – здійснення юридично-судової роботи.

 

Вже майже рік в нашій рідній Україні війна − нелегке випробування випало на нашу долю. Є таке прислів’я: «Друг пізнається в біді». І, дійсно, в нас дуже багато свідомих громадян, які щоденно, враховуючи свої матеріальні можливості, допомагають нашим захисникам долати агресора. Щира подяка їм за це та низький уклін. Але всі ми знаємо, що не все так однозначно у нашій державі. Сьогодні кожна гривня, яка йде на допомогу фронту, має величезне значення для спільної перемоги над ворогом, але також і кожна гривня, яка внесена до бюджету (різних рівнів) формує та укріпляє надійний тил. У нашій місцевості, де відносно спокійно, де не рвуться щоденно міни, де не засипають нас орки градами та артилерійськими снарядами, живуть та працюють суб’єкти, які дозволяють собі не підтримувати місцеву економіку. Системно проаналізувавши надходження до місцевого бюджету, виконавчий комітет сільської ради з’ясував, що відомі поважні люди та компанії, яких знають в усіх громадах, проявляють зухвалість і дозволяють собі не сплачувати податки, зокрема за користування землею.

Одним із таких «антигероїв» є ТОВ «Агропартнер-1». Зайшовши в обробіток на землі колишньої Михайловецької сільської ради та поділивши майно ФГ «Тракт», до сьогоднішнього дня не оформило права користування земельною ділянкою та нічого не сплатило за користування землею під господарськими будівлями, які викуплено через майнові паї, а це не одна земельна ділянка. Така ж сама ситуація із платою за користування дорогами між паями, які є розорані та за які підприємство отримує прибутки. Хоча ТОВ «Агропартнер-1» декларує себе як чесний та порядний землекористувач і, можливо, виконує свої зобов’язання перед іншими громадами, але, на жаль, перед Щиборівською сільською радою все залишається на рівні обіцянок.

Направду, коли натрапляєш на факти, що керівники господарств, яких усі вважають порядними людьми, не відповідають дійсності, приходить чітке розуміння, що обман, махінації, вплив зовнішніх факторів (так звана «криша») дозволяли і продовжують допускати ряду суб’єктів господарювання отримувати надприбутки, не сплачуючи до бюджету ані гривні. Таким підприємством виявилось, на жаль, «Урожай-2000», керівник Марцинюк Г.В. (родинний бізнес колишнього голови адміністрації), використовує роками земельну ділянку без належного декларування та сплати податків до бюджету громади.

І така ситуація практично по всій області та й країні загалом. Сьогодні Україна ціною життя її громадян прокладає шлях у спільноту європейських країн, де задекларовані основні цінності – свобода, незалежність та верховенство права. Після нелегкої, але все-таки Перемоги, чи включать нашу країну до складу Європейського союзу при наявній корупційній складовій економіки та держави. Великий знак питання. Якщо ми хочемо змін та кращого майбутнього для наших дітей і онуків, ми повинні почати з себе і змінювати цю ситуацію на місцях. Користуєшся землею – заплати, здійснюєш комерційну діяльність – будь добрим, здійсни всі необхідні платежі, використовуєш найману працю – сплачуй податок за працівників. Лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити добробут громади: ремонтувати дороги, утримувати в належному стані соціальну інфраструктуру (заклади освіти, заклади дошкільної освіти, медичні заклади та ін.), планувати роботи задля благоустрою населених пунктів. Вищевказані підприємства – це лише мала відома частина суб’єктів господарювання, які ігнорують бюджетний кодекс та зневажають наших громадян заради власного збагачення. Робоча група апарату сільської ради провела ряд перевірок. Приємно відзначити, що свідомі господарі йдуть назустріч сільській раді – налагоджується співпраця та партнерські відносини на благо громади.

Інформаційний марафон щодо діяльності орендарів розпочато і він стосуватиметься кожного, хто має намір працювати поза законом.

Виконавчий комітет Щиборівської сільської ради разом з депутатським корпусом розробив комплекс дій та заходів щодо вказаної категорії суб’єктів. Маємо надію на порозуміння та плідну співпрацю. Всім миру та здоров’я. Слава Україні!

Возможно, это изображение текст «123.45 MU % M+ x M- 9 MR MC 8 */- 4 yKpaeHи noAaTKoBий noAaTKoBий KoAeKc C/AC 00 ፍ 200 100O»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь