A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

5 років діяльності Красилівського бюро правової допомоги

Дата: 06.09.2021 12:36
Кількість переглядів: 969

 

       

      1 вересня, п’ять років тому, на Красилівщині, як і по всій Україні, відкрилися двері не тільки шкіл, а й бюро правової допомоги – пунктів безоплатного отримання мешканцями юридичних консультацій та іншої правової допомоги. Безоплатна правова допомога стала ще на один крок ближчою для звичайних людей.  Так, свої двері для жителів, на той час, Красилівського району відкрив відділ “Красилівське бюро правової допомоги” Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

      З нагоди 5-річчя відкриття відділу “Красилівське бюро правової допомоги” інформуємопро основні завдання бюро правової допомоги, якими є:

- правопросвітництво у територіальних громадах;

- надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій;

- забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;

- забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

- звернувшись до бюро правової допомоги, кожен мешканець територіальної громади може отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту.

      За п’ять років роботи відділу ми стали невід’ємною складовою життя громади, адже фахівці, окрім надання консультацій та здійснення представництва, активно працюють над підвищенням правової обізнаності громадян. Організовують та проводять правопросвітницькі заходи, круглі столи, надають методичну допомогу органам місцевого самоврядування та багато іншого.

    Крім того, надаючи громадянам юридичні консультації, складаючи документи процесуального характеру та представляючи їх інтереси у суді фахівці бюро правової допомоги  сприяють виробленню у громадян практики використання правових інструментів для вирішення своїх життєвих питань.

      Що стосується особливостей роботи бюро правової допомоги слід зазначити, що на Красилівщині напрацьований власний, багаторічний, ефективний досвід роботи та дієвий механізм взаємодії з органами місцевого самоврядування та органами державної влади.

      Одним із найважливіших особливостей роботи нашого бюро є людино-орієнтовнаний підхід, адже кожного дня до нас приходять звичайні пересічні громадяни, яких не лише проконсультують, складуть документи, представлять інтереси в суді, а й просто вислухають та допоможуть. Адже саме наш осередок безоплатної правової допомоги перебуває найближче до людини і її нагальних правових проблем та питань.

 

      Що стосується роботи відділу “Красилівське бюро правової допомоги, то за роки своєї діяльності первинну правову допомогу у вигляді консультацій та правової інформації отримали понад 6 000 жителів Красилівщини. Вторинну правову допомогу отримали 260  громадян. За роки створення Красилівського бюро правової допомоги проведено майже 400 правопросвітницьких заходів.

        Якщо говорити про роботу відділу з моменту створення до сьогодення, то слід зазначити, що наразі зросла роль у житті громад міста та району, довіра до працівників. Як результат кількість клієнтів, партнерів, значно збільшується. 

        Тож, на черзі вирішення нових завдань, пов’язаних з утворенням громад, інформуванням мешканців сіл про земельну реформу тощо. Робота триває…

 

Красилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

вул. Театральна, 1, м. Красилів, Хмельницька область, тел. (03855) 4-26-60.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь