Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

На Хмельниччині підбили підсумки обласного профорієнтаційного проєкту для молоді «Успішна молодь – успішна громада!»

Дата: 23.12.2021 10:32
Кількість переглядів: 575

«Успішна молодь – успішна громада!» - масштабний профорієнтаційний проєкт для молоді 2021 року, який реалізовувався Хмельницькою обласною службою зайнятості спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА та іншими соціальними партнерами.

В рамках Проєкту проведено понад 1150 різноманітних заходів для безробітної молоді, здобувачів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, працівників закладів освіти та батьків. Учасники брали участь у  професіографічних екскурсіях, групових профконсультаціях із застосуванням психологічного тестування, семінарах, вебінарах, тренінгах, заняттях в клубах та студіях, відкритій школі онлайн комунікацій, ярмарках кар’єри, інформаційно-просвітницьких заходах, конкурсах, брейн-рингах, аукціонах, квестах тощо.

У березні-квітні відбувся заочний  конкурс  плакатів «Моє родинне дерево професій» серед учнів 8-9 класів закладів загальної середньої освіти Хмельницької області. А восени старшокласники закладів загальної середньої освіти та здобувачі освіти закладів професійно-технічної освіти змагалися у конкурсі комп'ютерних презентацій  «Фарватер PROFI». Роботи учасників ілюстрували професії кожного з членів своєї родини, професійні досягнення відомих особистостей, а саме: депутатів, освітян (керівників, викладачів, майстрів виробничого навчання), лікарів, керівників  успішних підприємств та компаній, спортсменів, артистів, журналістів тощо. 

В цілому в заходах Проєкту взяли участь більше 16,4 тис. осіб з числа учнівської та студентської молоді, понад 4,4 тис. безробітних громадян віком до 35 років. «Участь молоді в подібних проєктах розширює їх уявлення про світ професій та можливість їх отримання, формує навики пошуку роботи та реальне ставлення до перспектив власної зайнятості. А, в кінцевому результаті, все це сприяє підвищенню конкурентоспроможності молоді на ринку праці», - зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь