A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Відбулася робоча зустріч із керівництвом відділення поліції № 4 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області

Дата: 11.04.2024 11:05
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Сьогодні 11.04.2024 року об 10:00 год. у приміщенні Щиборівської сільської ради відбулася робоча зустріч із заступником  начальника – начальником слідчого відділу відділення поліції № 4 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області, майором поліції Олександром МИХАЙЛЮКОМ, сільським головою Іваном БОЛЮХОМ, дільничним офіцером поліції сектору превенції, лейтенантом поліції Вікторією ІЩУК та  працівниками Щиборівської сільської ради. 

        Під час зустрічі до працівників було доведено найбільш поширені шахрайські схеми, методи їх розслідування  та складність віднайти шахрая у реаліях інформаційних технологій. Було озвучено схеми шахраїв з якими стикались слідчі у своїй роботі та методи, як уникнути шахраїв у соціальних мережах.

 Оскільки працівники сільських, селищних рад працюють із місцевим населенням більше їм доведено інформацію щодо протидії домашньому насильству та як із ним боротись людям, які потерпають від  нього. Поліція попереджає, що за домашнє насильство існує адміністративна та кримінальна відповідальність, якщо Ви страждаєте від домашнього насильства, то можете звернутись до суду для винесення Обмежувального припису стосовно кривдника.

Це захід тимчасового обмеження прав кривдника або покладення на нього обов'язків, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи і полягає в:

забороні перебувати в місці спільного проживання (перебування) з постраждалою особою (крім випадків, коли кривдником є особа віком до 18 років);

усуненні перешкод у користуванні майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності або особистою приватною власністю постраждалої особи;

обмеженні спілкування з постраждалою дитиною;

забороні наближатися на визначену відстань до місця проживання (перебування), навчання, роботи, інших місць частого відвідування постраждалою особою;

забороні особисто і через третіх осіб розшукувати постраждалу особу, якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, невідомому кривднику, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею;

заборона вести листування, телефонні переговори з постраждалою особою або контактувати з нею через інші засоби зв'язку особисто і через третіх осіб.

Як отримати?

Рішення про видачу обмежувального припису приймається судом за місцем проживання (перебування) особи, яка постраждала від домашнього насильства, а якщо особа перебуває в закладі підтримки постраждалих осіб - за місцезнаходженням такого закладу.

Разом з тим, поліція Красилівщини повідомляє, що з 1 квітня на Хмельниччині у дію вступає наказ № 36 від 25.03.2024 року «Про перенесення строків заборони добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та перелік меж нерестовищ у період нересту у 2024 році».

  Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Хмельницькій області розпорядилось у період весняно-літній нерестовий період 2024 року заборонити любительський та спортивний вилов водних живих ресурсів на рибогосподарський водних об’єктах, у такі строки:

- у річці Дністер з усіма притоками з 01 квітня до 10 червня 2024 року;

- у всіх інших річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року;

- у водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь