A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Новини

Дата: від до Скинути

До Красилівського сектору УДМС у Хмельницькій області завітали спортсмени світового рівня

До Красилівського сектору УДМС у Хмельницькій області звернулася відома своїми високими спортивними досягненнями в Україні та в світі, сімейна пара, у якої в зв’язку із постійними змаганнями за кордоном виникла необхідність виготовлення ще одних паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а саме Бех-Романчук Марина - українська легкоатлетка, яка спеціалізується у стрибках у довжину та потрійному стрибку, призерка світових та континентальних першостей, чемпіонка Універсіади, учасниця Олімпійських ігор 2016 та 2020 року, чемпіонка Європи, багаторазова чемпіонка України та її чоловік Романчук Михайло - український плавець, чемпіон Європи, чемпіон Європи, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор 2020 року, срібний призер чемпіонату світу, медаліст юнацьких олімпійських ігор та чемпіонатів світу і Європи з плавання, світовий рекордсмен, який встановив рекорд Європи на дистанції 800 метрів вільним стилем та олімпійський рекорд і вийшов у фінал плавання на 800 метрів вільним стилем.

15:32 20.10.2023

16 жовтня - Всесвітній день здорового харчування 

 Всесвітній день здoрoвoгo харчування — привід вкотре нагадати, що незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту ❤️‍🩹    Співачка Джамала та її родина знають, що здорове меню захищає серце від хвороб, а також допомагає знизити емоційне напруження та контролювати вагу. Ось 7 правил збалансованого раціону від Всесвітньої організації охорони здоров’я, яких дотримується Джамала та її родина:    🥄 Не досолюй їжу, аби дотримуватися денної норми солі — не більше 1 ч. л. у всіх продуктах. Пам’ятай: надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров'яного тиску.    🥩 Ковбаси та консерви замінюй на нежирне мʼясо. 🍏 Щодня вживай 400 г (або 5 порцій) овочів чи фруктів, додаючи їх до кожного прийому їжі. 1 порція = 1 фрукт чи овоч середнього розміру.   🍬 Твоя добова доза цукру — до 10 ч. л. Краще заміни цукерки, шоколад, пиріжки, солодкі напої на фрукти та ягоди. Зверни увагу, що солодкі йогурти та соуси також містять багато цукру, тож радимо завжди читати етикетки на продуктах перед покупкою.    🫘 Їж більше клітковини — цільнозернових каш, бобових та горіхів. Такі продукти допоможуть знизити рівень холестерину в крові.   🍟 Попрощайся з трансжирами — промисловою випічкою, фастфудом та смаженими стравами. Натомість обирай рослинні олії, горіхи, авокадо, рибу, а також більш здоровий спосіб приготування страв (запікай, готуй на пару).      🍽️ Контролюй розміри та кількість порцій, аби не переїдати.      Ти можеш зберегти своє серце, якщо піклуватимешся про здоров'я щодня.     Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/     Стань на варті свого серця — харчуйся здорово!    #СтаньНаВартіСвогоСерця    Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».https://www.facebook.com/AdvocacyCenterLife/posts/pfbid0WHZ4AAdrTZNGQJ3XjP5rohbDMdFnQFdA9NKuHwZNE1z1emcoxmsXm8i4phZZDU7ul?__cft__[0]=AZUbH9r6Z6q-7Lrc4qOZerpDrflWsD16ChDCAbv-uYQ2SFEqCLX4fV54QyQMSGDZ1yMPOfTe_a14zq9kxl2SUQr5ngC6RPYYVcNj0OmOG3r3Ky4Eec6RlGdC7PF3u8Zg-mYwtSICfMKYjRi5enbiY5ico3hptAt6Dh_6PUPUxlfSrw&__tn__=%2CO%2CP-R

13:00 16.10.2023

ЯКІ ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ МАЄ ВДОВА ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ?

         Пільги, що надаються вдові загиблого Захисника України, визначено статтею 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Однією з пільг є 50-відсоткова знижка на оплату комунальних послуг.

10:53 13.10.2023

Куріння як фактор ризику серцево-судинних захворювань: чим загрожує та як відмовитися

   Кожен п'ятий українець — курить. І щороку ця смертельна залежність забирає 130 тисяч життів в Україні. ❗️ Саме через куріння серцево-судинна система перестає нормально функціонувати. Під впливом тютюнового диму клітини крові налипають на стінки судин та утворюють тромби — а це може призвести до стенокардії, інфаркту або інсульту. До того ж куріння підвищує артеріальний тиск та призводить до артеріальної гіпертензії. Вживання тютюну — це залежність, проте відмовитися від неї під силу кожному. Гортай серію — там практичні рекомендації, які допоможуть тобі назавжди попрощатися з курінням. А щоб визначити свій рівень залежності від тютюну та знайти більше порад щодо відмови — переходь на сайт 👉🏻 https://stopsmoking.org.ua/ 🚭 І пам’ятай: безпечного куріння не існує — навіть кілька сигарет, які ти викурюєш час від часу, все одно несуть шкоду твоєму серцю та судинам. Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ Стань на варті свого серця — відмовся від тютюну та нікотину! #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

10:48 13.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь