A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Фахівці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України провели консультацію для представників Щиборівської сільської ради

Дата: 09.02.2022 17:00
Кількість переглядів: 253

В.о виконгавчого директора Хмельницького РВ АМУ у розмові із керівництвом та фахівцями ради наголосила, що Асоціація міст України, яка цьогоріч відзначатиме свій 30-річний ювілей, ефективно та системно відстоює інтереси місцевого самоврядування на усіх рівнях від обласного до загальнодержавного. Також підбила підсумки 2021 року та розповіла про цілі, які ставить перед собою АМУ на 2022 рік.

Консультант із бюджетних питань Юрій Гриневич наголосив, що завдяки активним діям АМУ вдалося відстояти законодавчі положення, які забезпечили додаткові надходження до бюджетів територіальних громад, та відхилити багато пропозицій, які б чинили негативний вплив на бюджетне забезпечення місцевого самоврядування, в обсязі 53,7 млрд грн. Ознайомив керівництво місцевих рад із напрацюваннями АМУ, які сприятимуть зміцненню фінансової спроможності ОМС у 2022 році. Також довів до відома інформацію щодо  відстоювання Асоціації міст України інтересів громад у питаннях сталого проходження ОМС опалювального сезону у 2021 році: виділення 512,3 млн грн дотації для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9, спрямування громадам 26,9 млрд грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Для забезпечення врахування інтересів місцевого самоврядування Асоціація міст України брала активну участь у підготовці та доопрацюванні законопроекту про Держбюджет-2022 та змін до Бюджетного і Податкового кодексів на всіх стадіях їх розгляду. Завдяки зусиллям Асоціації міст України загалом на 2022 рік для всіх територіальних громад забезпечено збереження та залучення фінансового ресурсу в обсязі  89,2 млрд грн. Фахівець розповів про основні проблемні питання, вирішення яких лобіюватиме АМУ в наступному році: збільшення відсотка ПДФО для місцевих бюджетів, переведення усіх державних субвенцій на прямі міжбюджетні відносини із громадами та багато іншого, що дозволить наповнювати бюджети громад фінансовим ресурсом.

Під час діалогу представники регіонального відділення АМУ наголосили, що Асоціація міст України системно збільшує представництво в області та домовилися про подальшу продуктивну співпрацю із Щиборівською громадою. Аби спільними зусиллями і надалі  відстоювати інтереси місцевого самоврядування для забезпечення подальшого зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування, наполягати на залучені додаткових та збереженні важливих для громад ресурсів та попереджувати перекладання додаткових повноважень на місцевий рівень без належної компенсації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь