Щиборівська територіальна громада
Хмельницького району, Хмельницької області

Новини

Дата: від до Скинути

Шановні земляки! Щиросердно вітаємо вас з Днем всеєдності, цілісності, неподільності – з ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

Шановні земляки! Щиросердно вітаємо вас з Днем всеєдності, цілісності, неподільності – з ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

Шановні земляки! Щиросердно вітаємо вас з Днем всеєдності, цілісності, неподільності – з ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! Нехай цей урочистий день утвердить нас у цілісності та патріотизмі, додасть кожному наснаги працювати на благо, добробут і процвітання нашої територіальної громади та неньки-України. Міцного здоров’я та миру нам усім, щастя, добра, злагоди, взаєморозуміння та взаємодопомоги! Єдність – наша міць і сила, локомотив до нових звершень, зміцнення добробуту кожного жителя громади, розбудови сильної, духовно багатої, вільної та демократичної, європейської України!

15:50 22.01.2022

Про підвищення пенсій особам з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи з  01.01.2022

Про підвищення пенсій особам з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи з 01.01.2022

З 1 січня 2022 року відповідно до статті 57 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (із змінами) проведено перерахунки пенсій:

14:50 21.01.2022

Мінцифра розпочинає комунікаційну кампанію

Мінцифра розпочинає комунікаційну кампанію

Мінцифра розпочинає комунікаційну кампанію «Бажаєте, щоб наступний візит став кращим? Розкажіть про останній» у межах першої всеукраїнської оцінки якості адмінпослуг. Мета кампанії — проінформувати українців про можливість ділитися враженням про сервіс у ЦНАПах. Адже кожен відгук, скарга або пропозиція допоможуть покращити обслуговування в держорганах. 

11:44 21.01.2022

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

З 1 січня 2022 року безробітні з малозабезпечених сімей зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься на безвідсотковій поворотній основі на придбання матеріалів/обладнання для ведення підприємницької діяльності, в рамках нової бюджетної програми розробленої Міністерством соціальної політики України.

12:50 20.01.2022

Аудитори Хмельниччини за підсумками 2021 року відшкодували майже 37 млн гривень втрат фінансових і матеріальних ресурсів

Аудитори Хмельниччини за підсумками 2021 року відшкодували майже 37 млн гривень втрат фінансових і матеріальних ресурсів

Фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом 2021 року за результатами проведених ревізій виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 67 млн грн. Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму майже 37 млн грн (з врахуванням відшкодування втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених у попередніх роках). Окрім того, проведеними заходами державного фінансового контролю виявлено факти неефективних управлінських дій та ризикових операцій, що призвели (можуть призвести) до упущених вигод (не отриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму понад 636 млн грн. Економічний ефект від впровадження пропозицій, наданих управлінням за результатами проведених державних фінансових аудитів, склав 11,5 млн грн. До установ та організацій, у яких виявлено порушення, застосовано 19 фінансових санкцій (зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства). За порушення законодавства на 49 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. За переданими управлінням матеріалами контрольних заходів правоохоронними органами розпочато 7 досудових розслідувань, а також вручено 5 особам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення пов'язане з корупцією, ще в 7 випадках матеріали ревізій долучено до наявних кримінальних проваджень. Окрім того, в 42 випадках за зверненнями правоохоронних органів працівники управління надавали консультації в рамках відкритих кримінальних проваджень, як залучені спеціалісти, за результатами проведення яких виявлено порушень, що призвели до втрат на суму понад 30 млн грн, та 20 особам вручено підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Також, інформуємо про функціонування телефонної «гарячої лінії», на яку можна повідомляти про відомі випадки зловживань і фінансових порушень при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна у понеділок-четвер з 8:00 год. до 17:00 год. та у п’ятницю з 8:00 год. до 15:45 год. (обідня перерва з 12:00 год. до 12:45 год.) за номерами: (0382) 76-57-56 – управління; (032) 255-39-46 – Західний офіс Держаудитслужби; (044) 425-80-30 – Державна аудиторська служба України. Про вчинки працівників органів Держаудитслужби, які мають ознаки корупційних дій ви можете повідомляти за номерами: (0382) 65-81-22 – управління; (032) 260-31-70 – Західний офіс Держаудитслужби; (044) 485-17-62 – Державна аудиторська служба України

13:15 19.01.2022

Чи можуть ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села?

Чи можуть ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села?

Відповідно до ст. 10 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок (далі – РК) та книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, встановлюються Кабінетом Міністрів України за поданням центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної економічної політики, формування та реалізацію державної фінансової політики. Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2021 року № 1359, яка набирає чинності з 01 січня 2022 року) (далі – Постанова № 1336) затверджений Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік). Пунктом 1 Переліку встановлено, що суб’єкти підприємницької діяльності у тому числі фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів). Пункт 1 Переліку не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов: така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет; сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО для форм і умов проведення діяльності, визначених у п. 1 Переліку. Згідно з п. 2 Постанови № 1336 установлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, для форм та умов проведення діяльності, зокрема, визначених у: п. 1 Переліку – 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів).

11:25 19.01.2022

Стартувала щорічна кампанія декларування доходів та майнового стану

Стартувала щорічна кампанія декларування доходів та майнового стану

З 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року. Відтак річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

11:21 19.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь